فشار مضاعف بر طلا پس از توافق تجاری آمریکا و چین

1200x630-26

سقوط قیمت طلا به پایین‌ترین سطح یک‌ماهه؛ نگاه‌ها به داده‌های اقتصادی دوخته شده است

قیمت طلا در معاملات امروز کاهش یافت و به پایین‌ترین سطح خود در یک ماه گذشته رسید. هر اونس طلا در لحظه تنظیم این گزارش با افتی ۱۰۵ دلاری، به ۳۱۲۹ دلار رسید.

فواد رزاق‌زاده، تحلیل‌گر بازار، اظهار کرد: «اگرچه روند بلندمدت قیمت طلا همچنان صعودی است، اما اگر این حرکت نزولی برای چند روز دیگر ادامه یابد، جای تعجب ندارد.»
او افزود: «اولین سطوح حمایتی مهم در محدوده ۳۱۳۶ دلار، سپس ۳۰۷۳ دلار و در نهایت سطح کلیدی ۳۰۰۰ دلار قرار دارند.»

اکنون تمرکز بازارها بر داده‌های شاخص قیمت تولیدکننده آمریکاست که قرار است امروز منتشر شود. این داده‌ها پس از گزارش ضعیف‌تر از حد انتظار شاخص قیمت مصرف‌کننده، می‌تواند سرنخ‌های تازه‌ای درباره مسیر آتی نرخ بهره فدرال رزرو ارائه دهد. انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا از ماه اکتبر امسال، نرخ بهره را به میزان ۵۰ واحد پایه کاهش دهد.

جنگ تجاری آمریکا و چین و تاثیر آن بر بازارها

قیمت طلا پس از اعلام توافق میان واشنگتن و پکن برای کاهش قابل توجه تعرفه‌ها و توقف ۹۰ روزه اعمال تعرفه‌های جدید، افت کرد و به پایین‌ترین سطح خود از ۱۰ آوریل رسید. این توافق، نگرانی‌ها درباره تشدید جنگ تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان را کاهش داد.

ماه گذشته، آمریکا و چین تعرفه‌هایی متقابل بر واردات یکدیگر اعمال کردند که موجی از نگرانی در خصوص رکود اقتصادی جهانی به همراه داشت.

تای وونگ، معامله‌گر مستقل فلزات، گفت: «رالی اخیر بازارهای سهام، ناشی از کاهش تنش‌های تجاری، فشار مضاعفی بر طلا وارد کرده و باعث شکست سطوح حمایتی فنی شده است.»

شاخص‌های اصلی وال‌استریت در معاملات ۱۴ مه (۲۴ اردیبهشت) با رشد آغاز به کار کردند که عمدتاً ناشی از توافق تجاری اخیر و امیدواری به توافق‌های بیشتر در آینده بود.

طبق گزارش رویترز، در شرایطی که فدرال رزرو تلاش می‌کند تأثیر جنگ تجاری و سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ بر اقتصاد را ارزیابی کند، نرخ بهره را فعلاً در سطح فعلی حفظ خواهد کرد.

طلا هنوز در مسیر صعود سالانه

با وجود کاهش اخیر، طلا همچنان در سال جاری میلادی ۲۱.۲ درصد رشد داشته و در ماه گذشته توانست به رکورد تاریخی ۳۵۰۰ دلار در هر اونس دست یابد. این فلز گرانبها همچنان یکی از پناهگاه‌های امن سرمایه‌گذاران در شرایط ناپایدار ژئوپلیتیک و اقتصادی به‌شمار می‌رود.

وضعیت سایر فلزات گرانبها

  • قیمت نقره با کاهش ۰.۲ درصدی، به ۳۲ دلار و ۱۶ سنت رسید.
  • پلاتین با رشد ۰.۸ درصدی، به ۹۸۴ دلار و ۵ سنت رسید.
  • پالادیوم نیز با افزایش ۰.۳ درصدی، به ۹۵۳ دلار و ۷۵ سنت رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین اخبار و تحلیل ها
پیمایش به بالا