طلا در آستانه ۴۰۰۰ دلار؟ تحلیل نوسانات بی‌سابقه و عوامل پشت‌پرده

gettyimages-1689908174

بازگشت نوسانی قیمت طلا؛ چشم‌ها به اجلاس فدرال رزرو دوخته شده است

قیمت طلا در معاملات روز گذشته با جهشی بیش از ۲ درصد، از مرز ۳۴۰۰ دلار عبور کرد؛ اما در معاملات امروز با کاهش همراه شد و مجدداً به کانال ۳۳۰۰ دلاری بازگشت. خوش‌بینی نسبت به گفت‌وگوهای احتمالی تجاری میان آمریکا و چین، تقاضا برای طلا به‌عنوان دارایی امن را کاهش داده است. در همین حال، سرمایه‌گذاران با دقت منتظر نتیجه نشست امروز فدرال رزرو آمریکا هستند.

در لحظه تنظیم این گزارش، قیمت هر اونس طلا با ۳۳ دلار افزایش نسبت به روز گذشته، به ۳۳۸۶ دلار رسیده است.

به گفته یکی از استراتژیست‌های بازار، با افزایش نگرانی‌ها از رکود اقتصادی، جذابیت طلا همچنان در حال افزایش است. این فلز گرانبها در سال ۲۰۲۵ به رکوردهای بی‌سابقه‌ای دست یافته و از اکتبر ۲۰۲۴ تاکنون حدود ۸۰ درصد رشد را تجربه کرده است.

در تحولی مهم، اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، و جیمیسون گریر، مذاکره‌کننده ارشد تجاری، قرار است در سوئیس با هی لایفنگ، مقام ارشد اقتصادی چین دیدار کنند. این نشست در حالی برگزار می‌شود که دو کشور طی ماه گذشته تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ای علیه واردات یکدیگر اعمال کرده‌اند؛ اقدامی که جرقه‌ای برای آغاز دور جدیدی از جنگ تجاری و افزایش نگرانی‌ها از رکود جهانی بوده است.

رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، اعلام کرده است که طی دو هفته آینده، توافقات تجاری پیشنهادی را با مقامات ارشد بررسی خواهد کرد و در مورد یکی از آن‌ها تصمیم‌گیری خواهد شد.

در حال حاضر، تمرکز بازارها بر نشست امروز کمیته فدرال بازار آزاد (FOMC) معطوف شده است که پیش‌بینی می‌شود فدرال رزرو نرخ بهره را بدون تغییر نگه دارد. با این حال، بازارها انتظار دارند بانک مرکزی آمریکا از ماه ژوئیه سال جاری، کاهش نرخ بهره به میزان ۸۰ واحد پایه را آغاز کند.

دو عامل کلیدی در پشت افزایش اخیر قیمت طلا قرار دارند: ضعف قابل توجه دلار آمریکا و چشم‌انداز صعودی بازار. سرمایه‌گذاران در مواجهه با افزایش بی‌ثباتی‌های اقتصادی و ژئوپلیتیکی، بیش از پیش به طلا به‌عنوان پناهگاه امن روی آورده‌اند.

بر اساس گزارش شورای جهانی طلا، بانک‌های مرکزی جهان برای سومین سال متوالی در سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۰۰۰ تن طلا خریداری کرده‌اند و انتظار می‌رود این روند در سال ۲۰۲۵ نیز ادامه یابد. بانک مرکزی چین به‌ویژه رویکرد تهاجمی‌تری در پیش گرفته و برای چهارمین ماه متوالی ذخایر طلای خود را افزایش داده است. طبق گزارش رویترز، ذخایر طلای چین در پایان فوریه به ۷۳.۶۱ میلیون اونس تروی خالص رسیده که ارزشی معادل ۲۰۸.۶۴ میلیارد دلار دارد.

آدریان اش، مدیر تحقیقات شرکت BullionVault، معتقد است بازار صعودی فعلی تحت تأثیر افزایش سرمایه‌گذاری چین در طلا و تلاش بانک‌های مرکزی برای کاهش وابستگی به دارایی‌های دلاری است.

همچنین دنیل گالی، تحلیلگر بازار در TD Securities، تأکید دارد که تقاضای سفته‌بازانه در چین افزایش یافته، در حالی که در غرب، با وجود رشد شدید قیمت‌ها، طلا هنوز سهم محدودی در پرتفوی سرمایه‌گذاران دارد. او پیش‌بینی می‌کند که قیمت اونس طلا در سال جاری می‌تواند به ۴۰۰۰ دلار نیز برسد.

در سایر فلزات گرانبها، نقره با کاهش ۰.۴۸ درصدی به ۳۳ دلار و ۲۲ سنت رسید و پلاتین نیز با افتی ۰.۱۶ درصدی، در سطح ۹۸۶ دلار و ۱۶ سنت معامله می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین اخبار و تحلیل ها
پیمایش به بالا