طلا از ابتدای سال ۲۷ درصد رشد کرد؛ آیا روند صعودی ادامه دارد؟

1200x630

طلا در سایه ابهامات تجاری و ژئوپلیتیکی؛ چشم بازارها به داده‌های تورمی آمریکا

در حالی که سرمایه‌گذاران فلزات گران‌بها در هفته گذشته شاهد عملکردی قوی از طلا بودند، خوش‌بینی فزاینده نسبت به کاهش تعرفه‌های تجاری آمریکا، روند صعودی این فلز گران‌بها را تحت فشار قرار داد. با این حال، تقاضای سرمایه‌گذاران در آسیا و سایر مناطق همچنان از قیمت‌ها حمایت می‌کند.

قیمت طلا در معاملات امروز تغییر اندکی داشت اما روز گذشته بیش از ۱ درصد به‌دلیل تضعیف دلار افزایش یافت. اظهارات دونالد ترامپ درباره تعرفه‌های تجاری در آستانه دیدار با چین، توجه بازارها را به خود جلب کرده است. در لحظه تنظیم این گزارش، قیمت هر اونس طلا با ۳ دلار افزایش نسبت به روز گذشته به ۳۲۳۵ دلار رسید. شاخص دلار آمریکا نیز ۰.۳ درصد کاهش یافته که موجب ارزان‌تر شدن طلا برای دارندگان سایر ارزها شده است.

طلا که به‌عنوان پناهگاه امن در دوران تنش‌های ژئوپلیتیکی شناخته می‌شود، از ابتدای سال جاری میلادی تاکنون بیش از ۲۷ درصد رشد قیمت داشته است.

تأثیر جنگ تجاری و تنش‌های جهانی

ترامپ اعلام کرد تعرفه ۸۰ درصدی بر کالاهای وارداتی چین «تصمیمی منطقی» به‌نظر می‌رسد. این اظهارات در آستانه دیدار روز شنبه میان «اسکات بسنت» وزیر خزانه‌داری و «جیمیسون گریر» نماینده تجاری آمریکا با مقام ارشد اقتصادی چین در سوئیس، اهمیت زیادی دارد.

همزمان، تنش‌های منطقه‌ای نیز افزایش یافته‌اند. درگیری نظامی تازه‌ای میان هند و پاکستان وارد سومین روز خود شده و دو کشور یکدیگر را به آغاز حملات متهم کرده‌اند.

در بازار آسیا نیز شرایط متفاوت است. در حالی که قیمت طلا در هند به دلیل کاهش ارزش روپیه به رکورد بالایی رسیده و تقاضا تضعیف شده، در چین پس از پایان تعطیلات، تقاضا برای خرید طلا افزایش یافته است.

نگاه تحلیلگران به روند آینده

طبق نظرسنجی هفتگی کیتکو، نظرات تحلیلگران در مورد روند آتی طلا کاملاً تقسیم شده است:

  • از میان ۱۵ تحلیلگر، ۵ نفر (۳۳٪) روند صعودی،
  • ۵ نفر دیگر روند نزولی،
  • و ۵ تحلیلگر نیز ثبات قیمت را پیش‌بینی کرده‌اند.

در نظرسنجی آنلاین کیتکو نیز از میان ۲۶۷ رأی ثبت‌شده، ۵۴٪ معامله‌گران خرد انتظار افزایش قیمت، ۲۹٪ کاهش و ۱۷٪ ثبات را پیش‌بینی کرده‌اند.

تمرکز بازار بر داده‌های اقتصادی آمریکا

هفته آینده بازارها با انتشار مجموعه‌ای از داده‌های کلیدی اقتصادی مواجه خواهند شد:

  • سه‌شنبه: انتشار شاخص تورم مصرف‌کننده (CPI) ماه آوریل
  • پنج‌شنبه: انتشار شاخص قیمت تولیدکننده، فروش خرده‌فروشی، درخواست‌های هفتگی بیمه بیکاری و شاخص تولیدات فدرال رزرو فیلادلفیا
  • جمعه: انتشار گزارش احساسات مصرف‌کننده دانشگاه میشیگان

همچنین، سخنرانی جروم پاول رئیس فدرال رزرو در واشنگتن دی‌سی، دقیقاً هم‌زمان با انتشار این داده‌ها، می‌تواند سرنخ‌های بیشتری درباره سیاست‌های آتی نرخ بهره ارائه دهد.

وضعیت سایر فلزات گرانبها

در بازار فلزات گرانبها:

  • نقره با رشد ۰.۹۱ درصدی به ۳۲.۹۱ دلار
  • پلاتین با افزایش ۱.۷۲ درصدی به ۱۰۰۱.۲۹ دلار معامله می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین اخبار و تحلیل ها
پیمایش به بالا