طلای جهانی در کانال ۳۳۰۰ دلار؛ امید به کاهش تعرفهها و کاهش تنش فدرال رزرو و کاخ سفید
قیمت هر اونس طلا در معاملات امروز، با ۱۲ دلار افزایش، به ۳۳۳۲ دلار رسید و همچنان در کانال ۳۳۰۰ دلاری تثبیت شده است. این در حالی است که طلا در روز چهارشنبه تا پایینترین سطح خود از ۱۶ آوریل سقوط کرده و به زیر مرز ۳۳۰۰ دلار رسیده بود.
اظهارات اخیر دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا مبنی بر اینکه قصد برکناری رئیس فدرال رزرو را ندارد، موجب کاهش نگرانیها نسبت به احتمال دخالت سیاسی در سیاستهای پولی شده است. این موضوع، آرامش نسبی به بازارهای مالی بازگردانده است.
از سوی دیگر، ترامپ ابراز امیدواری کرده که توافق تجاری با چین بتواند تعرفههای واردات کالاهای چینی را بهطور قابلتوجهی کاهش دهد. این سخنان، امیدها به کاهش تنشهای تجاری و بهبود شرایط اقتصادی را تقویت کرده است.
با وجود نوسانات اخیر، قیمت طلا از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲۵ درصد رشد داشته است. عواملی چون جنگ تجاری، چشمانداز کاهش رشد اقتصادی جهانی و تنشهای سیاسی میان دولت آمریکا و فدرال رزرو، باعث افزایش تقاضا برای داراییهای امن شدهاند. افزایش ذخایر صندوقهای سرمایهگذاری مبتنی بر طلا و خرید مداوم بانکهای مرکزی نیز از رشد قیمت این فلز ارزشمند حمایت کردهاند.
بر اساس گزارش رویترز، شاخص دلار آمریکا در برابر سبدی از ارزهای رقیب ۰.۱ درصد کاهش یافته و در نتیجه طلا برای خریداران خارجی ارزانتر شده است.
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، نیز روز چهارشنبه اعلام کرد تعرفههای بالا میان واشنگتن و پکن نمیتوانند پایدار باقی بمانند. همچنین روزنامه فایننشیال تایمز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که ترامپ ممکن است با فشار لابی خودروسازان، برخی از آنها را از تعرفهها معاف کند.
طلا که بهطور سنتی به عنوان پوشش در برابر ابهامات اقتصادی و سیاسی شناخته میشود، در محیطهای با نرخ بهره پایین، عملکرد درخشانی دارد. این فلز گرانبها روز سهشنبه به رکورد تاریخی ۳۵۰۰ دلار و پنج سنت نیز رسیده بود.
در بازار سایر فلزات گرانبها، هر اونس نقره با ۰.۳ درصد افزایش به ۳۳ دلار و ۶۵ سنت رسید. پلاتین بدون تغییر در ۹۷۲ دلار و ۴۴ سنت باقی ماند و پالادیوم با ۰.۸ درصد کاهش به ۹۳۶ دلار و ۷۵ سنت رسید.