افت قیمت طلا در پی کاهش تقاضای امن و بهبود شاخصهای اقتصادی آمریکا
در معاملات روز جمعه، قیمت طلا کاهش یافت و در مسیر ثبت دومین افت هفتگی پیاپی قرار گرفت؛ چرا که کاهش تنشهای تجاری میان آمریکا و چین و همچنین گزارش قوی اشتغال آمریکا، فشارهایی را بر بازار وارد کرد.
قیمت هر اونس طلای نقدی با ۰.۴ درصد کاهش به ۳۲۲۸ دلار و ۵۰ سنت رسید. این فلز گرانبها که در تاریخ ۲۲ آوریل به رکورد ۳۵۰۰ دلار و ۵ سنت رسیده بود، طی هفته گذشته ۲.۶ درصد افت را تجربه کرده و روز پنجشنبه به پایینترین سطح خود از ۱۴ آوریل رسید.
وزارت بازرگانی چین اعلام کرد که ایالات متحده بارها تمایل خود را برای مذاکره درمورد تعرفهها اعلام کرده و پکن نیز درهای گفتوگو را باز گذاشته است.
دنیل پاویلونیس، استراتژیست ارشد بازار در مؤسسه RJO Futures، گفت:
«به نظر میرسد سطح ۳۵۰۰ دلار برای طلا تا مدتی سقف بازار باقی بماند، بهویژه اگر توافقات تجاری حاصل شود و سرمایهگذاران بار دیگر به داراییهای پرریسک روی بیاورند.»
گزارش اشتغال آمریکا نشان داد که تعداد اشتغالهای غیرکشاورزی در ماه گذشته ۱۷۷ هزار واحد افزایش یافته؛ در حالی که پیشبینی رویترز از رشد ۱۳۰ هزار شغل حکایت داشت.
با وجود این، کارشناسان تأکید دارند که این گزارش همچنان ماهیت عقبنگر دارد و تأثیرات سیاستهای تعرفهای متغیر دونالد ترامپ هنوز در بازار کار مشهود نیست.
پس از انتشار این دادهها، معاملهگران احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه ژوئن را کمتر ارزیابی کردند. در همین حال، بازده اوراق خزانهداری ۱۰ ساله آمریکا افزایش یافت که این امر معمولاً باعث کاهش جذابیت طلا میشود، زیرا طلا سودی به همراه ندارد.
فاواد رزاقده، تحلیلگر بازار در City Index و Forex.com، گفت:
«با کاهش تقاضای پناهگاه امن، ممکن است قیمت طلا بیشتر افت کند و حتی حمایت هفته جاری در محدوده ۳۲۰۰ دلار نیز شکسته شود.»
در بازار سایر فلزات گرانبها:
- نقره با افت ۱.۳ درصدی به ۳۱.۹۸ دلار رسید.
- پلاتین ۰.۱ درصد رشد داشت و به ۹۵۹ دلار و ۲۰ سنت رسید.
- پالادیوم نیز با افزایش ۰.۶ درصدی به ۹۴۶ دلار و ۱۸ سنت معامله شد.
با این حال، هر سه فلز در مسیر ثبت کاهش هفتگی قرار دارند.